صداپیشه‌ی افسانه‌‌ای شخصیت دارث ویدر از دنیای جنگ ستارگان، تصمیم دارد پس از حدود ۴۵ سال از ایفای این نقش کناره‌گیری کند.

طبق اطلاعات منتشر شده در یکی از پرونده‌های جدید مجله‌ی ونیتی فر، به‌نظر می‌رسد جیمز ارل جونز، صداپیشه‌ی ۹۱ ساله‌ی شخصیت دارث ویدر در مجموعه‌ی جنگ ستارگان حقوق استفاده از صدای خود توسط تکنولوژی‌های جدید را به شرکت لوکاس‌فیلم واگذار کرده است و تصمیم دارد کار خود در صداپیشگی این شخصیت نمادین تاریخ سینما را کنار بگذارد.

متیو وود، مدیر ناظر طراحی صدا از لوکاس‌فیلم می‌گوید جونز مایل است تا ویدر در آینده نیز زنده بماند و بدون نیاز به حضور او، در آثار جدید جنگ ستارگان حضور داشته باشد. این امر با استفاده از ابزارهای نوین هوش مصنوعی استودیوی اسکای‌واکر ساوند صورت می‌گیرد و مهندسان صداگذاری این استودیو می‌توانند با داده‌های صوتی موجود از کلمات ادا شده توسط جونز در آرشیو این مجموعه، جملات جدیدی را برای قرار گرفتن در آثاری که ویدر در آن‌ها حضور دارد، استخراج و تولید کنند.

البته پیش از این و در سال‌های اخیر شاهد استفاده از این فناوری در دیگر آثار جنگ ستارگان نیز بوده‌ایم. برای مثال شرکت استارت‌آپی Respeecher وظیفه بازسازی دیجیتالی صدای مارک همیل برای شخصیت لوک اسکای‌واکر جوان در سریال‌های مندلورین و کتاب بوبا فت به کمک این ابزارها را برعهده داشته است.

جیمز ارل جونز برای اولین‌بار در سال ۱۹۷۷ صداپیشگی دارث ویدر در فیلم جنگ ستارگان به کارگردانی جرج لوکاس را برعهده داشت. به‌جز سه‌گانه‌ی اصلی، جونز در تعدادی از دیگر آثار جنگ ستارگان مانند سریال Star Wars Rebels، فیلم روگ وان و The Rise of Skywalker نیز صداپیشگی دارث ویدر را برعهده داشته است.

سریال Obi-Wan Kenobi آخرین اثری محسوب می‌شود که جونز صداپیشگی دارث ویدر را در آن بر عهده داشته است. سازندگان این سریال می‌گویند برخلاف دیگر حضورهای ویدر در فیلم‌های جدید این سری، صدای جونز در اوبی وان کنوبی تفاوت‌های زیادی با این آثار دارد و تلاش صداگذاران بر این بوده است که این‌بار حضور جونز به تن صدای او در قسمت اول جنگ ستارگان شباهت بیشتری داشته باشد.

در سوی دیگر صداپیشگی شخصیت ویدر، دیوید پراوز بریتانیایی وظیفه پوشیدن زره فیزیکی این شرور را در سه‌گانه‌ی اصلی مجموعه برعهده داشت، هرچند در سریال Obi-Wan Kenobi هایدن کریستنسن نقش دارث ویدر را بازی کرد.

به‌جز حضور در مجموعه جنگ ستارگان، جونز به‌عنوان یکی از مشهورترین صداپیشگان و بازیگران هالیوودی شناخته می‌شود. علاوه‌بر نامزدی دریافت جایزه‌ی بهترین بازیگر مرد برای فیلم The Great White Hope در سال ۱۹۷۰، این بازیگر همچنین دست‌آورد افتخاری آکادمی اسکار را در سال ۲۰۱۱ دریافت کرده است.

در سال‌های اخیر بازیگران زیادی از آثار قدیمی جنگ ستارگان برای بازآفرینی نقش‌های خاطره‌انگیز خود در پروژه‌های جدید دیزنی برگشته‌اند. ایوان مک‌گرگور، هایدن کریستنسن و مارک همیل برجسته‌ترین بازیگرانی هستند که احتمال در سال‌های آینده نیز در نقش‌های خود بازگردند.

نظر شما کاربران زومجی در این‌باره چیست؟ شما می‌توانید دیدگاه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

توسعه‌دهندگان بازی Kena: Bridge of Spirits به مناسبت اولین سالگرد انتشار بازی، آپدیت جدیدی را عرضه کردند که پوشش‌ها و رنگ‌بندی لباس جدیدی را ازطریق تکمیل اهداف و مأموریت‌های مختلف بازی ارائه می‌کند.

بازی اکشن–ماجراجویی و پلتفرمر Kena: Bridge of Spirits، اثر تحسین‌شده‌ی استودیو Ember Lab در تاریخ ۲۷ سپتامبر (۵ مهر) آپدیت جدیدی را دریافت می‌کند و ازطریق استیم برای کاربران در دسترس قرار می‌گیرد. محتویات Anniversary Update شامل Charmstoneهای جدید و ویژگی‌های accessibility بیشتر برای بخش Spirit Guide Trials است که به همراه لباس‌ها و رنگ‌بندی جدید پوشش‌های قبلی کاراکتر بازی در دسترس قرار می‌گیرد.

توماس وارگا، نویسنده بازی در پست جدید بلاگ رسمی پلی استیشن درباره‌ی اهداف توسعه‌دهندگان در طراحی هریک از لباس‌های شخصیت بازی توضیح می‌دهد. به‌گفته‌ی وارگا، این موارد به کسب «تخصص واقعی» در بازی خلاصه شده و داستان و شخصیت‌هایی را به یاد گیمر می‌آورند که او با آن‌ها مواجه می‌شود. این آوتفیت‌ها ازطریق تکمیل Spirit Guide Trials قابل دریافت هستند. همچنین با انجام مأموریت‌های Bonus Objectives می‌توان انواع رنگ‌ها را برای لباس‌های اصلی بازی قفل‌گشایی کرد.

یکی از محتواسازان بازی World of Warcraft تریلر جدیدی برای افزونه آن با نام Wrath of the Lich King Classic منتشر کرده است.

در ادامه مجموعه World of Warcraft Classic، قرار است به‌زودی افزونه جدیدی با نام Wrath of the Lich King Classic منتشر شود. حال یکی از محتواسازان جامعه بازی با نام Hurricane تریلر جدیدی از این افزونه منتشر کرده است که Journey Trailer نام دارد. این تریلر به‌خوبی از منابع هنری درون بازی استفاده می‌کند تا جلوه‌هایی از مبارزات سواحل Northrend را به تصویر بکشد.

به‌لطف طراحی هنری خاص خود، این تریلر بخشی از مناطق این افزونه را نمایش می‌دهد؛ از Borrean Tundra و Grizzly Hills تا Dragonblight و حتی منطقه بازیکن‌دربرابربازیکن Wintergrasp. این افزونه قرار است فردا ۴ مهر (۲۶ سپتامبر) عرضه شود. عرضه دوباره این گسترش‌دهنده کلاسیک شامل عرضه دوباره تهاجم‌ها و سیاه‌چال‌های بازی درکنار ویژگی‌های دیگری نظیر سیستم اچیومنت، حرفه Inscription و قابلیت داشتن دو تخصص استعدادی است که می‌توان بین آن‌ها جابه‌جا شد.

شاید عجیب باشد ولی اینطور به نظر می‌رسد که تعداد کمی از افراد به طور طبیعی در برابر ویروس کرونا مصون هستند! دانشمندان گمان می‌کنند تحقیق و بررسی روی این گروه از افراد، می‌تواند معمای «ایمنی ذاتی» را حل کند و منجر به یافتن یک راه‌حل جدید محافظتی در برابر تمام بیماری‌ها و حتی جلوگیری از انتقال ویروس شود.

الهه جعفرزاده: اکثر ما در اطراف خود حداقل یک یک فرد مبتلا نشده به کووید یا اصطلاحاً «نُووید» را سراغ داریم؛ کسی که به طرز عجیبی در برابر تمام سویه‌های کرونا ایمن بوده و به نحوی از دست این ویروس، قِسِر در رفته است! اما صرف‌نظر از رعایت پروتکل‌ها و رفتارهای محتاطانه در طول پاندمی، آیا راز مصونیت این افراد را می‌توان در ژن‌های آنها یافت؟ و آیا پاسخ به این معمّا می‌تواند راه‌حل تازه‌ای برای مبارزه با عفونت ویروسی باشد؟

در روزهای نخستِ همه‌گیری، یک اجتماع کوچک از دانشمندان از سرتاسر جهان، کنسرسیومی بین‌المللی به نام *COVID Human Genetic Effort راه‌اندازی کردند که هدف آن یافتن یک توجیه ژنتیکی در رابطه با این مورد است که «چرا برخی افراد در سطوح شدید و خطرناک به کووید مبتلا می‌شوند، در حالی که برخی دیگر به طور خفیف به این بیماری دچار شده و به راحتی بهبود می‌یابند».

*COVID Human Genetic Effort: یک کنسرسیوم بین‌المللی است که هدف آن کشف پایه‌های ژنتیکی و ایمونولوژیک انسان در اشکال مختلف بالینی عفونت کووید (SARS-CoV-2) است. این کنسرسیوم حدود 50 مرکز توالی‌یابی در سراسر جهان دارد، از لهستان گرفته تا برزیل و ایتالیا.

پس از مدتی، این گروه متوجه شد که برخی از افراد به‌رغم تماس‌های مکرر با اشیا و اشخاص ناقل، اصلاً آلوده نمی‌شوند. جالب‌ترین یافته‌ها مربوط به اطرافیانِ نزدیک و اعضای خانواده‌ی بیماران کرونایی بود که شخص بیمار به واسطه شدت بیماری، حتی سابقه‌ی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را داشت اما دریغ از اینکه یک‌نفر از اطرافیانش با وجود تماس نزدیک با وی دچار بیماری شوند!

آندراس اسپان، میکروبیولوژیست بالینی در دانشگاه راکفلر در نیویورک، می‌گوید: «ما گزارشات اینچنینی متعددی دریافت کردیم؛ برای نمونه، زوج‌هایی بودند که با وجود مراقبت از همسرشان در طول بیماری و تماس‌های نزدیک، حتی بدون دستکش و ماسک، به هیچ‌عنوان به بیماری مبتلا نشده‌اند».

آندراس اسپان؛ میکروبیولوژیست بالینی در دانشگاه راکفلر در نیویورک

اسپان پروژه‌ای را برای بررسی ایمنی این افراد در برابر کووید طرح‌ریزی کرد؛ این پروژه به یک جامعه آماری نسبی از اینگونه افراد نیاز داشت. بنابراین این تیم مقاله‌ای در Nature Immunology منتشر کردند که در آن، ضمن تشریح تلاش‌هایشان در زمینه‌ی مقابله با بیماری‌ها، فراخوان خود برای تشکیل جامعه نمونه از افراد مصون در برابر کووید را اعلام کردند.

اسپان می‌گوید که استقبال از این طرح بسیار زیاد بود. او گفت: «ما به معنای واقعی کلمه هزاران ایمیل دریافت کردیم. حجم بالایی از کاربرها اعلام آمادگی کرده بودند، همین مسئله ما را مجبور کرد تا یک نظرسنجی غربالگری آنلاین چندزبانه طراحی کنیم تا روند کار راحت‌تر شود».

این تیم از جانب 15000 نفر از سراسر جهان، پاسخ مثبت برای داوطلب شدن دریافت کرد. پس از پایان فرایند ثبت نام، لیست کاملی از ژن‌های مختلف در اختیار محققان قرار می‌گیرد، آن‌ها موارد را یکی‌یکی بررسی می‌کنند و تأثیر هر ژن را بر روی دفاع در برابر کووید در مدل‌های سلولی آزمایش می‌کنند.

منظور از «مقاومت ذاتی» در برابر عفونت چیست؟

این نظریه که افراد ممکن است مصونیت پیش‌فرض و ژنتیکی داشته باشند، طبق سوابق ثبت‌شده در علم پزشکی، صادق است و باید گفت چنین چیزی ممکن است. جهش‌های ژنتیکی‌ای وجود دارد که ایمنی طبیعی را در برابر ویروس اچ‌آی‌وی، نوروویروس و حتی مالاریا ایجاد می‌کند. اما با قدمت طولانی‌ای که رشته ایمونولوژی (ایمنی‌شناسی) در طول تاریخ علم پزشکی دارد، مفهوم مقاومت ذاتی در برابر عفونت‌ها، مفهومی نسبتاً جدید و مبهم است و تعداد کمی از دانشمندان به تحقیق در این زمینه علاقه نشان داده‌اند.

دونالد وین، دانشیار دپارتمان پزشکی در دانشگاه مک گیل در کانادا، می‌گوید: «اگر بتوان فهمید که چرا یک فرد به راحتی آلوده به ویروس نمی‌شود، پس حتماً دستیابی به اینکه چگونه از ابتلا به ویروس‌ها جلوگیری کنیم هم ممکن خواهد بود!»

اما واقعیت این است که یافتن افرادی با مصونیت بالا و طبیعی، یک کار دشوار است. در حالی که شمار بسیاری برای این امر داوطلب شده‌اند، تنها یک اقلیت کوچک با معیارهای محدودی که حتماً با ویروس مواجه شده باشند و در عین حال هیچگونه آنتی‌بادی علیه آن نداشته باشند (که نشان‌دهنده عفونت است) مطابقت دارد.

قابل‌قبول‌ترین گزینه‌ها برای پذیرش در این تحقیق، کسانی هستند که از همه لحاظ در معرض خطر ابتلا به کووید بوده باشند، اما به آن دچار نشده باشند؛ مثلاً کادر درمان که دائماً در برخورد با بیماران بخش کووید هستند، یا کسانی که با افراد بیمار در یک محیط بوده‌اند یا حتی همسرانی که در یک تختخواب مشترک با بیمار خوابیده‌اند.

واکسیناسیون و اومیکرون؛ دو مانع جدی در روند این تحقیقات

زمانی که این تیم تحقیقات خود را برای جستجوی گزینه‌های مناسب شروع کرد، برنامه واکسیناسیون انبوه نیز آغاز شده بود. طبق گفته‌ی این تیم، افراد واکسینه‌شده، گزینه‌های مطلوبی برای این مطالعه نبودند. بنابراین طی این روند، از هزاران نفری که اعلام آمادگی کرده بودند، حدود 800 تا 1000 نفر رد صلاحیت شدند.

به تدریج، واریانت خطرناک اومیکرون در جهان ظهور پیدا کرد. وین در این باره می‌گوید: «اگر بخواهم صادق باشم، باید بگویم اومیکرون واقعاً این پروژه را خراب کرد!»

پس از ظهور این زیرسویه، به طور چشمگیری تعداد داوطلب‌ها کاهش پیدا کرد. اما دکتر اسپان، دخالت و ساختارشکنیِ اومیکرون را با دید مثبت‌تری می‌بیند و می‌گوید: شمارِ داوطلبانی که حتی از این موج خطرناک ویروس هم جان سالم به در بردند و مبتلا نشدند، از وجودِ مفهوم مقاومت ذاتی حمایت می‌کند.

از طرفی کلیونا اوفارلی، یکی دیگر از اعضای گروه در ایرلند، با سمت استاد ایمونولوژی تطبیقی در کالج ترینیتی دوبلین، مشغول آزمایش روی کادر درمان و کارمندان بیمارستانی در دوبلین شد که بیشتر با بخش کووید در تماس بوده‌اند. مشخص شد نیمی از افرادی که دی‌ان‌ای آنها برای تعیین توالی مورد بررسی قرار گرفته بود، آلوده به سویه اومیکرون هستند و از تحقیق حذف شدند. بنابراین آگهی یک بار دیگر تمدید شد و این بار بیش از 16000 نفر که ادعا می‌کردند هرگز مبتلا به کرونا نشده‌اند، اعلام داوطلبی کردند.

به گفته محققان این پژوهش: یک اقلیت دویست نفری با ایمنی ذاتیِ صد درصد، برای اثبات این فرضیه کفایت می‌کند، اما مراحل آزمایش و بررسی باید روی تعداد بسیاری از افراد اعمال شود تا به جمعیت موردنظر برسیم.

وجود ژنی با خاصیت «ایجاد مصونیت» بعید است

کارشناسان معقدند «بعید است که ژنی وجود داشته باشد که مصونیت ایجاد کند، بلکه مجموعه‌ای از تغییرات ژنتیکی در کنار هم این اتفاق را رقم می‌زنند». طبق برخی آزمایشات، احتمال وجود مقاومت ژنتیکیِ طبیعی بسیار نادر خواهد بود. با این حال، اگر پژوهشگران ژن‌های محافظ را بیابند، همین مسئله می‌تواند به رشد و پیشرفت روش‌های درمانی در آینده کمک کند. دلیل خوبی هم برای این موضوع وجود دارد:

متخصصان در دهه ۱۹۹۰ یک جهشی ژنتیکی را کشف کردند که ورود بیشتر گونه‌های ویروس اچ‌آی‌وی به سلول‌های انسانی را ناممکن می‌کرد و باعث می‌شد که افراد خاصی در برابر ابتلا به این بیماری مقاوم باشند. مشخص شد که برخی از این افراد، حامل یک جهش ژنتیکی هستند که یک نسخه به‌هم‌ریخته از پروتئینی به نام «گیرنده‌ی CCR5» را تولید می‌کند؛ یکی از پروتئین‌هایی که ویروس اچ‌آی‌وی برای ورود به سلول و ساختن یک نسخه کپی از خود، استفاده می‌کند. دارا بودن این جهش به این معنی است که ویروس HIV نمی‌تواند به سلول‌ها بچسبد و مقاومت طبیعی ایجاد کند.

نتیجه‌ی این مطالعه، تولید ماراویروک (Maraviroc) بود؛ یک داروی ضد رتروویروسی* که برای درمان عفونت استفاده می‌شود و همچنین امیدوارکننده‌ترین درمان برای HIV به شمار می‌آید.

*رتروویروس: نوعی ویروس است که یک کپی از ژنوم RNA خود را وارد DNA سلول میزبانی می‌کند که به آن حمله می‌کند. رتروویروس، ژنوم سلول را تغییر می‌دهد.

ژنتیک به تنهایی ایمنی ذاتی ایجاد نمی‌کند

پس از کارآزمایی‌های بسیار، محققان به این نتیجه رسیدند که ممکن است ژنتیک، به تنهایی عامل مصونیت در برابر تمام عوامل ابتلا به عفونت مقاومت نباشد و در برخی، دلیل مصون ماندن از عفونت، سیستم ایمنی قوی آنها باشد.

آیا از وجود یک سلاح مخفی در خون اطلاع دارید؟

در طول موج اول همه‌گیری، مالا ماینی، استاد ایمونولوژی ویروسی در دانشگاه کالج لندن، به همراه یک تیم تحقیقاتی نمونه‌های خونی را که سال‌ها پیش از همه‌گیری ویروس کرونا جمع‌آوری کرده بودند را بررسی کردند، سلول‌هایی یافتند که به طور مشخص برای تشخیص پروتئین‌های سطح ویروس کرونا ساخته شده‌اند. تیم ماینی این سلول‌های کشف‌شده را به یک «سلاح مخفی» در خون تشبیه می‌کند. از این سلول‌ها با عنوان سلول‌های T حافظه یاد می‌شود؛ سلول‌های ایمنی‌ای که دومین خط دفاعی را در برابر یک مهاجم خارجی (یا همان ویروس) تشکیل می‌دهند.


خبر فرهنگی
تبریز
شیائومی
عذرخواهی
رضا رشیدپور
شیلا خداداد
بستنی میهن
عاشقانه ناب
لطیفه
متفاوت
تغذیه
واژینال
ادبیات
بافتنی
فضولی
سیر و سفر
اتوبوس
وزارت فرهنگ
عادت بد
گلکسی نوت 9
مسافرکش
متن های طنز
صدا و سیما
نتفلیکس
مجله فیلم
sport car
بازیگر زن
داماد
سینما
روح کودک
تبریک
فروش قبر
شیر سفید
همسر خوب
غذای کودکان
تصویر
دریبل
خمده دارطنز
iraninews
آرایش چشم
مگان مارکل
جنگ ستارگان
لاریجانی
قایقرانی
آبشار
مهدی ترابی
مقتدی صدر
متولد دی
سلامت دندان
بیلیارد
فرزند
غذای ایرانی
مهدی قائدی
لستر سیتی
سلامتی
بازار
اولین دخول
صادرات
طالع بینی
ناخن مصنوعی
خورشت فسنجان
لمینت
پمپئو
پادشاه
استقلال
درآمد
قانون
گردشگری
ایران ورزشی
سلامت روان
مسلمان
آشوراده
تسلیت پدر
متن آموزنده
حامد بهداد
کمر درد
پای کودکان
مالیات
نکات سفر
افزایش منی
دی ماهی
خرید خانه
ابطحی
انواع ته چین
پرنسس
شرایط سخت
متن تسلیت
آقایان
شگفتی
متن عاشقاته
انگلستان
آلیسون
شیخ دیاباته
شمال ایران
صاف کردن مو
درک زیبایی
نرخ تورم
کاشت مو
گلکسی اس 9
صداوسیما
فوت عمه
تصادف
گریم بینی
اقتصاد
سفر اقتصادی
جوادی آملی
متن تولد
سریال ستایش
زردی ناخن‌ها
شیرینی پفکی
دل درد
قدرت تمرکز
عوارض
وریا غفوری
معنی عشق
مانژوکیچ
آمازون
اصلاح
تعطیلات
خبر علمی
بشار رسن
امل کلونی
سفارت
ورم پا
موسقی
ایران
اختراع
بنزین
شلتوک
همسران
اسکار
آلو سیاه
شتر در خواب
غذای سنتی
لباس رقص
نمایشگاه
علی صادقی
قیمت دلار
میثاقیان
روغن ماهی
سبک زندگی
وان پلاس
شکست عشقی
تصفیه آب
آیفون 11
دریانورد
وام شخصی
مرنگ انار
عصراقتصاد
دکوراسیون
خبر ورزشی
ستاره ها
ابادان
تیک عصبی
کجا برم؟
تمرکز
کاهش وزن
استارتاپ
بی انگیزی
هواشناسی
بوی بد
آمریکا
رژیم غذایی
پاناکوتا
خلیج فارس
طرز تهیه
gsmarena
سالاد
مشکل قند
جدایی
آویشن
فروش دلار
تبخال چیست
اینرنت
پاریس
Wildfire
سلامت بدن
ترشی سیر
صبحانه
غذای بچه
بیروت
سنگ ماه دی
غذای خارجی
مطلب طنز
سفر ارزان
تولد برادر
زندگی شاد
فوت برادر
هزاری
انواع میگو
پانتومیم
فواید گوشت
بازیگر مرد
وزیر صنعت
گریم گونه
نام پسرانه
وزارت نفت
مهدی تاج
نیک کالا
جهان صنعت
sammobile
بوتاکس لب
جمله زیبا
بزاق دهان
فناوری نوین
فواید انار
باشگاه
دیابت
دهان خوشبو
خوراک
جهانگردی
تزریق لب
آبی کلاسیک
طرح ترافیک
خودکار بیک
آنفلونزا
تصاویر
پارس جنوبی
خواص شلتوک
تاناکورا
درد دخول
نام دختر
پیکسل 4
شستشو
وسایل خونه
قطب شمال
بالون معده
عکس نوشته
عفونت
عجایب
عصرانه
قلیان
چیدمان
حسین قدوسی
سرگرمی
معنی زندگی
archeology
ابتکار
تزریق گونه
مواد مخدر
بابانوئل
کیست مویی
لباس و مد
حسن یزدانی
سلنا گومز
تلویزیون
زن ذلیل
محیط زیست
فیلسوف
خبر فناوری
حسن روحانی
ستایش
منچسترسیتی
بازی گروهی
محمد صلاح
پیامک تسلیت
فرانسه
کالسکه
فروش سکه
شمخانی
اخبار ورزشی
پولداری
مرکز تجاری
اعتراضات
خیار شور
گل طبیعی
استایل شیک
اهواز
اعتماد
توله شیر
ارضا شدن
الودگی
هروئین
تولد مادر
خوراکی
ساره بیات
پیچیدگی مغز
مهارت شغلی
متخصص زنان
زانو درد
چای گلپر
خلاقیت
دندانپزشکی
phonearena
آموزش
ته چین
بیل گیتس
محمود کلهر
لنگیدن
پروتز
سفر زمینی
قیمت خودرو
hafez omen
مشکلات ورم
قیمت مرغ
Telescope
فوت خاله
عشق چیست
سگ ها
استارت آپ
ایران نیوز
سالمند
مزوتراپی
خبر فوری
نقد فیلم
کسب و کار
اخبار علمی
افزایش
اسم دختر
تقارن
قهرمان
غذای کودک
پیاده روی
لاغری سریع
بینی گوشتی
ربیعی
کافه سیار
هموروئید
ویدیو
فضانورد
مدل لباس
Huawei IFA
غذای خوشمزه
میگو کبابی
تئاتر
ترشی خانگی
قشه گویی
مهارت آموزی
استرالیا
کریسمس
اکسی توسین
مشتری
تابناک
خواننده عرب
ماشین خواب
زن خوب
سال 2019
کنجکاوی
بحران ساز
موسوی
شیرینی
دانلود فیلم
غذای دریایی
لیمو ترش
استراماچونی
مغز کودک
لولایت
استایل
مادرزادی
دیوار نگاره
طراحی
لاغری شکم
وزن کم کردن
طرفدار
پرونده
خواص سیر
مناطق لوکس
برجسته سازی
کارت سوخت
پیکرتراشی
موی چتری
حالا زندگی
لیفت پلک
قیمت پراید
ترامپ
تمیزی
قاچاق
hafez fal
اضطراب
جراح لثه
عمل بینی
خرید محصول
هنرمندان
فال حافظ
ایرانی نیوز
تصویری
یخچال رنگی
مهناز افشار
کباب میگو
PES 2020
چیدمان منزل
اسپرم (منی)
مری بارا
استاندار
آرتروز
افسردگی
newatlas
هواوی
آرتریت
برنامه یلدا
بارسلونا
فوتبال 120
دیوارنگارها
نیمار
دیجیتال
لباس زنانه
لمینت دندان
انواع پرده
خواندن
فرهنگ و هنر
میگو سوخاری
لیورپول
سکته مغزی
محمد سلوکی
اورگاسم
بیسوادی
قیمت سکه
مربا خانگی
مطهری
محمود یاوری
لیگ برتر
موبابل
astrology
هادی نوروزی
گلاره عباسی
خبر سیاسی
پیروزی
مجله ستاره
سپهر حیدری
سهمیه بندی
غارنگاره
آدم خوش قول
جدول لیگ ها
خرید لباس
کِرِم ترامپ
روش زیرکانه
لیزر واژن
سریال
افشاگری
کیک زنجبیل
پیلینگ
نانسی عجرم
کلاهبرداری
محمد نصرتی
آش انار
هومن افاضلی
معماری
کادو ولنتاین
سلبریتی
کلاهبرداران
سلامت واژن
تعیلات
متن زیبا
استیضاح
کشتی فرنگی
فال امروز
لایه برداری
ترامیسو
چهره ها
سانچی
لیفت با نخ
قیمت گوشت
شاهرخ بیانی
پیام تسلیت
کیک نارنگی
تعطیلی
هنرپیشه
رکورد
تزریق چربی
قیمت آجیل
اعدام
تغییر رنگ
ابرار ورزشی
آلودگی
روادید
پیتر اوکو
روسیه
اسم پسرانه
جراحی زنان
تحریم هواوی
فلاورباکس
نیم سکه
محمد بنا
موفقیت
غذا گیاهی
دوربین گوشی
وزنه برداری
لغو استیضاح
وسایل
کایلی جنر
دانستنی
آرایش دائم
هورمون عشق
بواسیر
معنی اسم
خواهر
رنگ سال
لیزری
بازار تجریش
پیامک
کولبران
درمان تبخال
باکو زمینی
فال واقعی
نشر دیجیتال
ارسال پیا